4.09.2014

Biszkopty w kokosie przekładane nutellą i mascarpone / bez pieczenia

 Biszkopciki, które można przygotować w ekspresowym tempie, niewielkim nakładem pracy,
 nie wymagają pieczenia.

Do przygotowania ich potrzebujemy cieniutkie , suche biszkopty, krem czekoladowy , serek maskarpone i drobne wiórki kokosowe. Aby obtoczyć ciastka w kokosie  , należy  przełożone biszkoptry  na moment zanurzyć w ciepłym mleku / u mnie kokosowe/ lub w kawie. Zbyt długie  moczenie może całkowicie  zepsuć efekt końcowy, a nasze  biszkopciki będą miękkie  i niesmaczne.

Składniki: 

  • biszkopty suche / typu kocie języczki, pavessini itp.
  • krem czekoladowo-orzechowy typu Nutella
  • serek mascarpone
  • drobne wiórki kokosowe
  • ciepłe mleko kokosowe lub zwykłe

Wykonanie:
Jeden z  biszkoptów posmarować cienką warstwą kremu czekoladowego.
Drugi  biszkopcik posmarować serkiem mascarpone.
Oba biszkopty skleić ze sobą.
Czynność powtarzać do wyczerpania składników.
Sklejone biszkopty moczyć w mleku, tak by nie zdążyły go wchłonąć , a następnie obtoczyć w kokosie.

Gotowe biszkopciki ułożyć  na półmisku,
 przechowywać w chłodnym miejscu.

3 komentarze:

  1. świetny pomysł:) na pewno bardzo smaczne:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. Tak , są pyszne..............szkoda tylko,że takich biszkoptów nie ma w naszym kraju...............a może już są?

      Usuń

szukaj po składnikach

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...